Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z piekarnika

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 szt
tłuszcz
schab bez kości 1 kg
papryka 3 paski każdej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z piekarnika

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko.
Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę.
Krok 1 - Roladki schabowe z piekarnika foto
2
FARSZ
Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać, wrzucić cebulę, przesmażyć na rumiano.
Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, poddusić wszystko razem.
Krok 2 - Roladki schabowe z piekarnika foto
3
Na brzeg mięsa nakładać porcje farszu, zwijać w roladki
Krok 3 - Roladki schabowe z piekarnika foto
4
układać roladki w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Roladki schabowe z piekarnika foto
5
Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem.
Krok 5 - Roladki schabowe z piekarnika foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Roladki schabowe z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.04.2013 21:04
świetnie nadziane
Bernadeta1 09.04.2013 20:37
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak