Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha wielkanocna

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko tłuste 1 litr
kwaśna śmietana 1 szklanka
jajko 3
cukier waniliowy
cukier puder 2/3 szklanki
masło 10 dag
migdały
skórka pomarańczowa
wiśnie bez pestek
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha wielkanocna

Mleko, śmietanę, jajka i cukier waniliowy mieszamy w garnku. Gotujemy na wolnym ogniu aż masa się zetnie (ser oddzieli od serwatki). Durszlak wykładamy gazą, wlewamy masę i dobrze ją odcedzamy, odciskając i ugniatając łyżką.Zostawiamy trochę serwatki,a masę odstawiamy do wystygnięcia. W dużej misce ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy ostygniętą masę. Dodajemy bakalie i mieszamy do połączenia składników. Formę do paschy lub np. miseczkę wykładamy gazą namoczoną w pozostałej serwatce i do niej przekładamy masę, uklepujemy wierzch i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia paschę przekładamy na talerz i dekorujemy migdałami, wiśniami i skórką pomarańczową. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.01.2014 16:05
świetna :)))
miroslawa 04.04.2013 04:48
przepyszne, polecam
tomek18 03.04.2013 18:37
bardzo lubimy pasche
owca441 03.04.2013 18:12
ladnie ubrana
Megg 03.04.2013 17:46
wspaniała!!!!!!!!
Sylwia26 03.04.2013 16:39
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak