Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka alla speck

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 300 gr
speck 10 plastrów
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka alla speck

Kroki postępowania

1
1.Fasolkę swieżą lub mrożoną ugotować "al dente", tak aby była ugotowana,ale nierozgotowana.
2.Plastry specku ( można użyć tez bekonu, szynki szwardzwaldzkiej itp) przekroić wzdłuż na 3 paski.
Krok 1 - Fasolka alla speck foto
2
3.Kilka fasolek połaczyć ( związać) paskami specku.
Krok 2 - Fasolka alla speck foto
3
4. Postają małe wiązki fasolki.
Krok 3 - Fasolka alla speck foto
4
5.Jeden ząbek czosnku zgnieść i wrzucić na patelnie z olejem. Po minucie położyć wiązanki fasolki. Smażyć po 2 minuty z każdej strony.
Krok 4 - Fasolka alla speck foto
5
6.Podawać dowolnie, jako dodatek do dania głównego.
Smacznego!
Krok 5 - Fasolka alla speck foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.03.2014 08:34
fajny przepis
norweska20 08.02.2014 10:02
smakowicie podano..pycha
EmciaPichci 25.11.2013 06:40
bardzo smaczne danie :)
adelajda 06.10.2013 10:27
smaczna fasolka :)
ajres 03.10.2013 13:54
swietny pomysl
Adam/ZUB3R 03.06.2013 09:51
smaczne danie
Wojt@s
Wojt@s 27.05.2013 10:07
muszę spróbować :)
Cranberry 13.05.2013 10:12
wypróbuję :)
arbuzowo 06.04.2013 14:07
ciekawy pomysł na podanie fasolki
Joanna46 05.04.2013 20:01
Znam, znam i bardzo lubię.
babajaga1969 05.04.2013 20:01
wyglada pysznie
Marta17 05.04.2013 19:55
świetny przepis, bardzo lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak