Przepis i sposób przygotowania na: Bigos świąteczny
Kroki postępowania
podsmażam żeberka . Kiełbase, szynkę itp kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu wraz z pokrojoną w kostkę cebulą .
kiełbasa wiejska | pętko jedno |
żeberka | 25 dag |
wołowina | 30 dag |
baleron | 20 dag |
szynka wędzona | 30 dag |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat | do smaku |
cebula | 5 sztuki |
sól prowansalska | do smaku |
pieprz | do smaku |
zioła prowasnalskie | do smaku |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
ziele angielskie | 8 sztuk |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 sztuk |
koper | do smaku |
oliwa | 2 łyżki |
czosnek | 5 ząbków |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: