Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na grubszym cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 600 gram
drożdże 60 gram
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka
mleko 2 szklanki
Farsz:
pieczarki 200 gram
szynka 200 gram
oliwki zielone 20 szt
ser gouda 300 gram
keczup pikantny 150 gram
bazylia 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na grubszym cieście

Do miski wsypujemy mąkę robimy w niej zagłębienie. Do szklanki wlewamy 125 gram mleka dodajemy drożdże i cukier mieszamy do rozpuszczenia rozczyn wlewamy do zagłębienia w mące lekko mieszamy z mąką aby nam się połączyło dodajemy szczyptę soli . Przykrywamy ściereczką na 30 minut. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy znowu na 20 minut . Wałkujemy i wykładamy na blaszkę od pieca tą czarną dużą płaską . Polewamy keczupem na całość i dodajemy zioła tez posypujemy po całości na to pieczarki szynka oliwki . Zapiekamy 25 minut i dopiero wtedy posypujemy startym serem trzymamy do rozpuszczenia podajemy polana keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.02.2014 19:51
Pizza u mnie raz w tygodniu musi być.
gosia1988 14.04.2013 13:54
wyśmienita
PaniMISIOWA 14.04.2013 13:51
lubię na grubym
Marta11 14.04.2013 13:32
pyszna pizza:)
marcia7 14.04.2013 12:55
taka po amerykańsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak