Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,5 kg
jajko 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
oliwki 1 słooik
zioła prowalsalskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, drobno siekamy. Dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajka. Dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, zioła, wyciśnięty czosnek. Dodajemy do mięsa, mieszamy. Formujemy kulki w środku wkłądamy po 1 oliwce zielonej.
Krok 1 - Pulpety foto
2
Wrzucamy kolejno do wrzącej wody/ bulionu, zalezy czy mamy bulion zrobiony.
Krok 2 - Pulpety foto
3
Gotujemy. Można podawać z sosem pomidorym.
Krok 3 - Pulpety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak