Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w sosie własnym

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
masło 1,5 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz
żeberka
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w sosie własnym

Żeberka myjemy i kroimy na kawałki. Na dno garnka wrzucamy masło oraz posiekaną cebulę. Układamy mięso i podsmażamy z obu stron. Następnie mięso podlewamy wodą (tak by było zanurzone). Wsypujemy paprykę, kucharek oraz mąkę. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy musztardę. Chwilę jeszcze dusimy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2013 09:16
smaczne mięsko
Krystyna32 21.06.2013 17:11
aromatyczne żeberka
Dorota59 01.05.2013 14:36
soczyste i apetyczne
kate.500 20.04.2013 23:03
pyszny obiadek
RenataZ-et 20.04.2013 20:09
bardzo smaczne żeberka
Alex_M 18.04.2013 09:06
apetyczne Ci wyszly :)
caralajna 18.04.2013 07:31
smaczny obiad
olkaaa 18.04.2013 07:19
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak