Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwyczajny krupnik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z koscią łopatka 400 g
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
ziemniaki 400 g
por (białe części) 150 g
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
sól do smaku
woda 2,5 (źródlana)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zwyczajny krupnik

Mięso i kaszę opłukać zimna wodą . Włoszczyznę obrać ,umyć i pokroić warzywa w kostkę ,razem z ziemniakami.

Mięso wstawić do garnka,zalać dodać pokrojone warzywa (oprócz pora) i zagotować ,gdy wywar zacznie bulgotać wsypać opłukaną kaszę jęczmienną i gotować tak na małym ogniu około 45 minut pod przykryciem w między czasie dodając w trakcie gotowania pokrojony por,doprawiamy do smaku solą i pieprzem ewentualnie można doprawić szczyptą wegety do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.07.2013 23:54
Klasyczna, smaczna zupka.
Dorota37 18.04.2013 13:35
Właśnie zajadam taki, pychota :-)
Sroczka 17.04.2013 22:27
Zwyczajna zupka niezwykle pyszna.
Janina 17.04.2013 20:29
Bardzo lubię krupnik
SylwiaMagdaSabin 17.04.2013 20:13
nie przepadam
meg1984 17.04.2013 19:35
pyszna zupa
Milena87 17.04.2013 19:26
taki dziś jadłam, uwielbiam :)
Konczi 17.04.2013 19:06
pyszny krupniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak