Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kantońska aksamitna zupa z kurczakiem i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
kukurydza w puszce 1 puszka
mąka zmieniaczana 1 łyżka
sól do smaku
szynka 3-4 plasterki
bulion 4 szklanki
groszek cukrowy ok 20 strąków
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kantońska aksamitna zupa z kurczakiem i kukurydzą

Mięso z kurczaka zmielić dwukrotnie i wymieszać z białkami. Rosół zagotować, dodać kukurydzę odsączoną z zalewy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 3-4łyżkach zimnej wody, wlać do rosołu. Mieszając dodać mięso i groszek. Posolić do smaku. Zupę gotować jeszcze około 5-10min. Podawać posypaną posiekaną szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.12.2012 16:24
oryginalna zupka;]
Małgorzata106 11.03.2012 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak