Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 0,5 kg
marchewka 2 sztuki
żelantyna 2 łyżki
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w galarecie

1. Żołądki gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Do momentu zagotowania się wody - zbieramy szumowiny. Dopiero potem solimy wodę.
2. W drugim garnku nastawiamy wywar warzywny.(ok.1 litra)
3. Gdy żołądki będą już miękkie kroimy je na kawałki (wielkość wg gustu).
4. Marchewkę z wywaru kroimy i dodajemy do półmiska, gdzie wcześniej wyłożyliśmy pokrojone żołądki.
5. Zalewamy żelantynę zimną wodą.
6. Doprawiamy wywar warzywny przyprawami (wg gustu); dodajemy ok 2 łyżek octu, i dodajemy rozpuszczoną żelantynę.
7. Zalewamy żołądki w półmisku i odstawiamy w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.02.2014 20:27
w galarecie jeszcze nie próbowałam
halina17 18.04.2013 10:09
Dobra galaretka z żołądków.
adelajda 17.04.2013 20:40
żołądki bardzo lubię
paulina2157 17.04.2013 20:40
pierwszy raz się widzę taką wersję i bardzo mi się podoba
Megg 17.04.2013 20:39
uwielbiam taką galaretkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak