Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak kolorowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałki kurczaka ok1 kg
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
pieczarki 3 szt
marchew 1 szt
sól, pieprz do smaku
wino białe 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
papryka zielona 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak kolorowy

Kawałki kurczaka - ja użyłam pałek - oczyszczamy, zdejmujemy skórkę. Na do żaroodpornego naczynia przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy masło i układamy mięso. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w łódeczki. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Marchewkę oczyszczamy, ale nie obieramy i kroimy w słupki. Warzywa układamy pomiędzy kawałki kurczaka. Wszystko posypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną słodka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie podlewamy mięso 1/2 szklanki białego wina, przykrywamy i dusimy 30 minut. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 10.04.2013 18:44
pięknie się prezentuje
Sylwia26 10.04.2013 17:02
ślinka leci
jerzy3 10.04.2013 17:00
jest mięso to obiad gotowy:)
Janina 10.04.2013 16:46
Bardzo smaczne
eMMe 10.04.2013 15:46
wygląda smakowicie
sunnymood 10.04.2013 15:26
wygląda i smakuje wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak