Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt
pieczarki ok20 dag
czosnek 2 ząbki
papryka ok1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olaj
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godz.

Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtaczać w mące i obsmażyć na oleju. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić.

Pieczarki umyć pokroić w plastry i dodać do rondla razem z pokrojoną cebulą. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą, doprawić do smaku i dusić do miękkości.

Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak