Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z majerankiem Zub3r'a

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 - 1 1/2 kg
sól
keczup pikantny
majeranek 1 łyż
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z majerankiem Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy i osuszamy. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Następnie dokładnie smarujemy keczupem i posypujemy majerankiem. Wstawiamy do lodówki na ok minimum 1 godzinę.
Krok 1 - Boczek z majerankiem Zub3r'a foto
2
Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzchu mięsa układamy połamane liście laurowe. Rękaw szczelnie zamykamy.
Krok 2 - Boczek z majerankiem Zub3r'a foto
3
Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Boczek z majerankiem Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.12.2013 09:38
na pewno bardzo smaczny
romanrafal
romanrafal 03.11.2013 12:18
aż ślinka leci,pycha
IwonaKa 10.10.2013 13:46
lubię taki pikantny boczek
Łukasz15 21.09.2013 12:22
Lubię taki domowy boczuś
Dorian 14.08.2013 00:23
pyszny boczek
RenataZ-et 20.06.2013 22:24
bardzo aromatyczny
Alex_M 27.04.2013 11:12
wspanialy boczus :)
adelajda 26.04.2013 19:16
dużo lepszy od kiełbasy kupnej !
Janina 25.04.2013 10:41
Bardzo smaczny wyrób
msmors 25.04.2013 10:39
ciekawy przepis
halina17 25.04.2013 10:27
Uwielbiam pieczony boczek.
Olga_SK 25.04.2013 10:16
podkradam przepis - mój mąż oszaleje :P
wiola333 25.04.2013 09:46
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak