Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 2 garści
cebula 2 sztuki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybów

1. Gotujemy w dużym garnku kapustę kiszoną z grzybami. Tak długo aż kapusta będzie miękka.
2. Ostudzoną kapustę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. (Ciepła kapusta stępi ostrza).
3. Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę.
4. Zmieloną kapustę mieszamy z podsmażoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem.

Teraz można lepić pierogi lub robić krokiety.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 26.04.2013 17:34
ciekawy przepis :)
miki47 26.04.2013 15:36
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak