Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe babeczki wiśniowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mleko 200 ml
mąki pszennej typ 500 300 g
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
brązowego cukru 4 łyżka
dżem wiśniowy 150 g
olej 125 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe babeczki wiśniowe

Kroki postępowania

1
Sypkie składniki wymieszać. W drugiej misce wymieszać mokre składniki i dżem ( najlepiej rózgą ). Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać ciasto.
Krok 1 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
2
Formę do muffinek ( na 12 sztuk ) wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem.
Krok 2 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
3
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut.
Krok 3 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto
4
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Ekspresowe babeczki wiśniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 27.04.2013 22:09
pyszne babeczki
jerzy3 27.04.2013 21:09
zachęcają do zjedzenia
Renata9 27.04.2013 20:44
pyszne babeczki
Katarzyna34 27.04.2013 20:08
chętnie bym zjadła jedną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak