Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo - śmietanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
śmietana do zup 1 opakowanie (duże)
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo - śmietanowy

1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
2. Obsmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor.
3. W między czasie myjemy pieczarki i kroimy.
4. Gdy pieczarki będą już miękkie, doprawiamy je solą i pieprzem.
5. Dodajemy śmietanę do garnka i powoli na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
6. Często mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy sos, jeżeli jest taka potrzeba.

Przykładowo można podawać z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 28.04.2013 09:40
Bardzo dobry sosik.
IwonaDD 28.04.2013 09:18
smaczny i prosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak