Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 500 g
pieczarki 350 g
ser 150 g
cebula 1 szt
Papier do smażenia op
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą i serem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą  i serem foto
2
Pieczarki umyć i pokroić. Dodać pieczarki do cebuli i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe.
Krok 2 - Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą  i serem foto
3
Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta.
Krok 3 - Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą  i serem foto
4
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.
Krok 4 - Filety z kurczaka z pieczarkami, cebulą  i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 19.04.2013 08:50
pyszniutkie mięsko
Beatris 19.04.2013 08:48
Bardzo apetycznie wyglądają na zdjęciu.
Gary Michy 18.04.2013 21:52
Świetny przepis, lubię takie dania :)
owca441 18.04.2013 20:05
wyglądają smacznie
Anna133 18.04.2013 19:43
ale mi smaka narobiłaś
miki47 18.04.2013 18:42
interesująca propozycja
wiola333 18.04.2013 18:38
bardzo smaczny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak