Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy Strogonow
Kroki postępowania
Mięso z kurczaka kroimy w mniejsze kawałki, najlepiej w paski.
½ kg dowolnego mięsa z kurczak | |
kg pieczarek | |
2 łyżki masła | |
mielonej słodkiej papryki | 2 łyżeczki |
mielonej ostrej papryki | ½ łyżeczki |
sól i pieprz do smaku | |
3 cebule | |
3 łyzki mąki | |
seler, pietruszka wg uznania | |
bulion drobiowy | 2 l |
papryka czerwona | 1 szt. |
koncentrat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: