Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba ze szpinakiem w panierce, z surówką i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba panierowana ze szpinakiem 2 szt
ziemniaki ugotowane 6 szt
przecier pomidorowy 100 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
surówka
marchewka 3 szt
seler 1 szt
jogurt grecki do smaku
Chrzan śmietankowy Smak
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba ze szpinakiem w panierce, z surówką i ziemniakami

Rybke panierowaną ze szpinakiem (gotowy produkt mrożony)pieczemy w piekarniku ok 30 min (wg przepisu).
Na surówkę trzę marchewkę i selera na tarce, doprawiam do smaku pieprzem i solą, oraz dodaję jogurt grecki.
Ugotowane ziemniaki podgrzewam w sosie pomidorowym-przecier z ziołami prowansalskimi.
Wszystko podaje razem. Do ryby polecam sos chrzanowy lub tatarski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.01.2014 19:08
uwielbiam ryby w każdej postaci :) ta mi się podoba :)
Angelika10 22.08.2013 00:18
bardzo smaczne
Megi 20.06.2013 11:12
przepysznie wygląda, czas spróbować tak pyszną rybkę:)
okrysia 19.05.2013 07:59
Smaczne to!
Wiktoria 19.04.2013 20:19
Jest ona przepyszna, ponieważ ją robiłam.Naprawdę polecam, bo opłaca się ją zrobić na obiad.Pycha :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak