Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik alpejski

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 300 g
śmietana kremówka 500 ml
mleko 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bezy 10 dag
Biszkopt kakaowy 1 blat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik alpejski

Śmietanę ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować masę krówkową z połową podanego mleka. W reszcie mleka rozpuścić żelatynę i dodać ją do masy krówkowej, zmiksować. Następnie do masy krówkowej dodajemy śmietanę, miksujemy. Masę wstawiamy do lodówki i co jakiś czas mieszamy. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy pokruszone bezy (kilka zostawiamy do dekoracji). Taką masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 20.04.2013 13:30
pięknie wygląda
Ewa104 20.04.2013 12:17
To coś na smak ptasiego mleczka,tak? Bo tak wygląda.Lekko i puszyście,aż chce się skraść porcyjkę.
Janina 19.04.2013 23:54
Pyszności mniam
babajaga1969 19.04.2013 21:10
pyszny, jak pianka
justys759 19.04.2013 20:56
rewelacja!
Monika58 19.04.2013 20:55
ta śmietanka krówkowa musi być wspaniała
gosia1988 19.04.2013 20:49
super wygląda
meg1984 19.04.2013 20:21
apetyczny!
katarzynagotuje 19.04.2013 19:53
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak