Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy boczek pieczony w kminku i majeranku

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
pieprz 1 łyzeczka
ziele angielskie 3 szt
pieprz 3 ziarna
woda
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
boczek 1 surowy bez kości
Kminek mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy boczek pieczony w kminku i majeranku

Boczek najpierw peklujemy w soli peklowej, zielu ,pieprzu i lisciu wszystko to zalewamy wodą i ok 5 dni tzrymamy w szklanym naczyniu w lodówce .
Po tym czasie , nacieramy pieprzem ziołowym , majerankiem , kminkiem już nie solimy ,odstawiamy na 24h , po tym czasie pieczemy w tem 180st ok 1.5h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.02.2014 10:15
przepyszny :-)
gosia56 24.04.2013 17:52
napewno pyszny
czekoladka_m 21.04.2013 18:53
Fantastycznie wygląda, jak ze sklepu:):)
Magda24 21.04.2013 18:44
taki boczek jest najlepszy
adelajda 21.04.2013 15:37
bardzo kaloryczne ale jakie dobre
Anna133 21.04.2013 14:42
taki boczuś bije na łeb wszystkie sklepowe
bogusia19 21.04.2013 14:22
również uwielbiam
Habibi 21.04.2013 14:14
Uwielbiam domowo pieczony boczuś - ja jeszcze przed pieczeniem szpikuję go ząbkami czosnku :)
dodi 21.04.2013 14:09
przepyszny boczuś
Ewa104 21.04.2013 13:40
Wygląda smacznie.Szkoda tylko,że wszystko,co dobre musi być takie kaloryczne.
Bernadeta1 21.04.2013 13:39
pyszny taki domowy
Anna133 21.04.2013 13:30
Idealny do kanapek , smaczny wyrazisty polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak