Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z bobu z natką pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 75 dag
natka pietruszki 0,5 pęczka
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z bobu z natką pietruszki

Bób rzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości /ok. 20 min/. Następnie odsączamy, obieramy i miksujemy. Natkę opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Zmiksowany bób mieszamy z posiekaną natką, cebulą i jajkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem /możemy też doprawić mieloną papryką lub gałką muszkatołową/. Z uzyskanej masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.04.2013 11:15
zaciekawil mnie ten przepis, nigdy jeszcze nie probowalam z bobu :)
wiola333 22.04.2013 08:48
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak