Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papilotki 10 sztuk
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
czekolada gorzka 1 tabliczka
serek mascarpone 1 opakowanie
posypka kolorowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki

Do wysokiej miski wrzucam pokruszone biszkopty.
Dodaję do nich cały serek mascarpone.
W kąpieli wodnej rozpuszczam połowę tabliczki czekolady i dodaję ją do biszkoptów i serka.
Całość miszam ręcznie lub mikserem następnie gdy masa zacznie robić się gęsta ugniatać rękona.
Kiedy składniki się połączą formować kulki.
Wszystkie kulki zamaczamy w roztopnej w kąpieli wodnej drugiej połówki czekoaldy .
Trufelki posypujemy kolorową posypką.
Kiedy czekolada zastygnie przekładamy do papilotek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak