Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z mozzarellą i sosem francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
mozzarella 1 kulka
szczypior
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z mozzarellą i sosem francuskim

Rukolę myjemy i osuszamy wirówce do sałaty. Układamy na talerzu. Ser mozzarella kroimy w dość spora kostkę. Szczypior myjemy osuszamy i kroimy - dodajemy do sałatki. Robimy sos w małym słoiczku mieszamy musztardę francuską z olejem z pestek winogron. Sałatkę lekko solimy i polewamy sosem. Wykończamy posypaniem suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 04.05.2013 09:20
ślinka leci
Marta11 04.05.2013 09:07
lubie taka salatke
joanna__s 04.05.2013 09:04
Ostatnio na grilla zrobiłam podobną, ale zamiast mozzarelli dodałam fetę.
iwi 04.05.2013 08:46
Pyszna sałatka.
Agnieszka-87-25 04.05.2013 08:02
pysznie wygląda
iwa643 04.05.2013 07:25
Polecam do grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak