Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ogórkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
woda 1,5 litra
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 1/4 litra
szynka 15 dag
woda 0,5 (z ogórków kiszonych)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ogórkowy

Wodę zagotujemy z wodą z ogórków. Chwilę gotujemy. Cebulę zrumieniamy na smalcu i dodajemy do barszczu. Gotujemy chwilkę a następnie śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Zagotowujemy i gasimy. Posypujemy szynką pokrojoną w kostkę. Podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 07.06.2014 08:30
pyszny barszczyk
Bernadeta1 10.03.2014 10:07
nie jadłam ale na pewno smaczny
Papryczka 21.07.2013 17:46
fajna zupa
caralajna 08.05.2013 06:48
ciekawa zupa
Laila2786 06.05.2013 10:10
taki robi moja babcia, jest bardzo dobry
Paolcia 06.05.2013 09:46
suuuuuuuperrrrr
leonowie 06.05.2013 09:32
nie jadłam takiego jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak