Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowo-bananowe muffiny z nadzieniem kajmakowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
banan 1 szt
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 150 g
płatki migdałowe 50 g
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
maślanka 250 ml
olej 60 ml
jajko 1 szt
masa krówkowa 8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowo-bananowe muffiny z nadzieniem kajmakowym

W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugim naczyniu wymieszać jajko, maślankę i olej.

Mokre składniki wlać do suchych i wszystko wymieszać łyżką tylko do połączenia składników.

Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami (o ile forma nie jest silikonowa, przy silikonowej można pominąć wykładanie papilotkami) nałożyć 1 łyżkę ciasta, następnie czubate pół łyżeczki masy kajmakowej i przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciasta na muffiny. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Formę wstawiamy do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez 20-25 minut. Gdy muffinki lekko przestygną wyciągamy z formy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.05.2014 00:20
Fajne muffiny :-)
EmciaPichci 15.05.2013 11:57
to mój ukochany sposób na nadzienie do muffinek ;)
Andrzej8 06.05.2013 21:46
rewelacyjnie wyglądają
Papryczka 06.05.2013 17:03
super muffiny
miki47 06.05.2013 15:19
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak