Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie z suszonymi grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 6 sztuk
seler nać 1 łyżka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
mleko 1/3 szklanki
grzyby suszone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie z suszonymi grzybami

1. Żeberka doprawiamy z dwóch stron: solą, pieprzem i majerankiem.
2. Obsmażamy mocno z jednej, i drugiej strony.
3. Zalewamy wodą, dodajemy suszone grzyby i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 60 minut. (Do momentu aż mięso będzie miękkie).
4. Następnie przygotowujemy zawiesinę do zagęszczenia sosu: mieszamy mleko z mąką. Przygotowaną miksturę wlewamy do garnka, intensywnie mieszając.
5. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 28.04.2013 13:19
przepyszne danie
dodi 28.04.2013 12:28
uwielbiam takie zeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak