Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne naleśniki
2. Dolewamy mleko z wodą gazowaną i sokiem z cytryny.
3. Powoli dodajemy mąkę, i miksujemy całość.
4. Dolewamy łyżkę oliwy.
Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Smacznego!
jajko | 2 sztuki |
mąka | 2 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
woda gazowana | 1 szklanka |
sok z połówki cytryny | |
sól | szczypta |
oliwa | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: