Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy na wieczór kawalerski
Truskawki rozmrażamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietanę ubijamy,dodajemy żelatynę i zmiksowane truskawki,można dodać trochę cukru pudru do smaku.
Z biszkoptu wycinamy i formujemy kształt tyłeczka,następnie przekładamy go kremem truskawkowym.
Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Robimy krem maślany-paczkę miękkiego masła ucieramy z 4 łyżkami cukru pudru i łyżką mleka.
Kremem maślanym smarujemy nasz tort z wierzch i z boku. Robimy to bardzo dokładnie ponieważ każda nierówność i niedoskonałość wyjdzie na torcie.
Wstawiamy tort do lodówki na kolejne dwie godziny aż krem maślany stwardnieje.
Gotową masą cukrową koloru cielistego obkładamy tort ,nadmiar obcinamy nożem. Z czarnej masy cukrowej wykrawamy majteczki i układamy na torcie. Majteczki można ozdobić wg uznania.
Przepis na masę cukrową znajdziecie przy innych moich przepisach na torty