Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOCZYSTA POLĘDWICZKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa ok. 1/2 kg
mąka do panierki
jajko 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
majeranek do smaku
bułka tarta pikantna do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SOCZYSTA POLĘDWICZKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Kroki postępowania

1
Polędwicę kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Jajka rozkłucamy z przyprawami.
Krok 1 - SOCZYSTA POLĘDWICZKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto
2
Polędwicę maczamy w mące a następnie w rozbitych jajkach i wtedy w pikantnej bułce tartej.
Krok 2 - SOCZYSTA POLĘDWICZKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto
3
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu na złoty kolor. W środku jest soczysta i mięciutka a na zewnątrz złota i chrupiąca. Podajemy z ziemniakami i ogórkami.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - SOCZYSTA POLĘDWICZKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.05.2013 08:21
Wspaniałe danie :)
Renata9 01.05.2013 15:15
smakowite polędwiczki
IwonaDD 01.05.2013 14:59
ale pysznie wygląda
wiola333 01.05.2013 14:10
bardzo smaczny przepis
adelajda 01.05.2013 14:10
lubię polędwiczkę
iwi 01.05.2013 13:25
Kawał smacznego mięska.
Barbara/zuza22_85 01.05.2013 13:25
bardzo dobre
Lampencjo 01.05.2013 13:04
pyszne polędwiczki
Kekerboom 01.05.2013 13:00
super, smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak