Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrówka drobiowa 60 dag
jabłka 2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej 3 łyzki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbkę oczyścić,obtoczyć w mące, podsmażyć krótko z obu stron. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, posiekaną cebulę. Zalać 1/2 szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie obrać jabłka i pokroić w ósemki. Dodać je do wątróbki, przyprawić solą i pieprzem, posypać majerankiem. Dusić jeszcze ok. 5-7 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą oraz ogórkiem kiszonym bądź korniszonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 11.05.2013 16:54
muszę wypróbować i dodać jabłko bo robię ale bez jabłka...
Aleksandra/Olcia 11.05.2013 09:43
robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak