Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1,5 szklanki
olej 6 łyżek
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
mak 1,5 szklanki
jajko 3
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 25 dag
zapach migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

Biszkopt:
Białka ubic z cukrem na sztywna pianę, dodac żółtka, mąkę, oliwę, pr do pieczenia. Piec około 30min. Po wyjęciu przekroic na 3 części.
Masa makowa:
Mak zalac wrzącą woda. Po 20 mnin zagotowac i odstawic do wystygnięcia. Następnie odlac wodę z maku. 2razy zmielic mak, połączyc z jajkami, mąką oraz zapachem. Zagotowac margarynę, zdjąc z ognia i stopniowo dodawac mak. Wszystko razem zagotowac ciągle mieszając. Gorącą masę przekladac ciastem.
Polac polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.08.2013 07:28
wygląda świetnie :)
irenka 26.07.2013 20:44
pyszne ciacho
ania4895 15.07.2013 18:51
Pięknie wygląda
Pietruszka 13.05.2013 22:40
ładnie wygląda i jest pyszne
monisia1977 13.05.2013 06:48
super ciacho
eliza135 12.05.2013 18:23
smaczne wygląda
Megg 12.05.2013 15:47
rewelacyjne ciacho!!!
Paolcia 12.05.2013 12:36
bardzo smacznie wygląda :)
halina17 12.05.2013 12:33
Dobre ciasto.
IwonaDD 12.05.2013 12:14
prezentuje się pysznie
Marta11 12.05.2013 11:38
wyglada zachecajaco
Lampencjo 12.05.2013 11:10
super makowiec
Janina 12.05.2013 11:03
Ciekawy przepis na makowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak