Przepis i sposób przygotowania na: Strudel jabłkowy z sosem waniliowym
Kroki postępowania
Mąkę zalać ciepłym mlekiem i zacząć wyrabiać ciasto, następnie dodać ocet.
Mleko z wanilią doprowadzić do wrzenia.
Zółtko z cukrem ubić do "białości".
Ciasto: | |
mąka | 120 gr |
mleko ciepłe | 75 gr |
ocet jabłkowy | 1 łyżka |
masło | 20 gr |
masło | 30 gr do posmarowania ciasta |
Nadzienie: | |
jabłka | 4 szt Reneta |
cukier | 3-4 łyżki do smaku |
sok z cytryny | 1/2 szt |
cynamon Prymat | 1-2 łyżeczki |
wanilia | 1/4 laski |
kasza manna | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier | 20 gr |
mleko | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: