Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEREK TOPIONY WŁASNEJ ROBOTY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
jaja 1 szt.
margaryna 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SEREK TOPIONY WŁASNEJ ROBOTY

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ser pokruszyć, posypać odrobiną sody oczyszczonej i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na 2-3 dni.
Krok 1 - SEREK  TOPIONY  WŁASNEJ ROBOTY foto
2
Następnie włożyć zgliwiały ser na patelnię i ze stopioną margaryną smażyć na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 2 - SEREK  TOPIONY  WŁASNEJ ROBOTY foto
3
Zestawić z ognia, wbić jajo, czosnek lub przyprawy, które lubimy i wlać do pojemniczka-za studzić.
Krok 3 - SEREK  TOPIONY  WŁASNEJ ROBOTY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 14.05.2013 08:35
widzę ,że nie tylko moja babcia robiła z kminkiem.pozdrawiam wszystkie babcie:)
Zdzisław 13.05.2013 20:38
tez pamiętam z domu babci takie topione z kminkiem
aisoglam 13.05.2013 07:52
Fajna sprawa taki domowy serek topiony :)
Ania321 12.05.2013 20:52
jeszcze nigdy nie robiłam, muszę koniecznie wypróbować
Renataj 12.05.2013 20:47
Moja mama taki robiła. Czasem dodawała kminek, czasem czosnek, czasem posiekany koperek - pyszne smaki dzieciństwa.
gosia1988 12.05.2013 20:02
uwielbiam ten domowy ser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak