Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany nadziewany bakłażan

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ryż brązowy 1 woreczek
cebula 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło 1 łyżka
Czarnuszka nasiona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany nadziewany bakłażan

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana myjemy i kroimy w cienkie plastry. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy go i grillujemy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na masełku, dodajemy ryż-mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy tuńczyka i posiekany szczypior -mieszamy. Farsz nakąłdamy na plastry grillowanego bakłażana i układamy na tacce do grillowania - podgrzewając całość. Ozdabiamy ketchupem i czarnuszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.04.2014 21:10
nieźle nadziany :) super przepis
Klausia 11.11.2013 17:26
wygląda fantastycznie :)
kasienka23 13.05.2013 13:41
uwielbiam bakłażana!
Pyszota 13.05.2013 13:11
super bakłażan
bogusia19 13.05.2013 12:47
tak podany musi być pyszny
dodi 13.05.2013 11:55
bakłażan jest pyszny
marcia7 13.05.2013 11:15
idealne danie
babajaga1969 13.05.2013 10:55
jak pyszna kanapka
IwonaDD 13.05.2013 10:27
jak zawsze orginalne propozycje
iwa643 13.05.2013 09:55
Polecam na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak