Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe nadziewane masłem orzechowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 g
mąka 1 kg
masło roztopione 10 dag
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżka
jaja 5 szt
masło orzechowe do nadziania
jajko do smarowania
cukier kryształ do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe nadziewane masłem orzechowym

Drożdże z cukrem wymieszać i odstawić. Gdy zaczną się pienić dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Odstawić na 1,5 godziny. Zagnieść ponownie i odstawić na 0,5 godziny. Ciasto podzielić na 20 części. Formować w dłoniach placki- trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę masła orzechowego i zwijać w rogaliki.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
Piec w 180 stopniach około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.07.2013 20:57
często jem słodkie śniadania, a taki rogalik do porannej kawy idealny
justys759 14.05.2013 22:32
hm z takim nadzieniem nigdy nie próbowałam, ale chyba pora to zmienić:)
gosia1988 14.05.2013 21:15
wyśmienite
reniatka 14.05.2013 21:14
ależ pyszności
Janina 14.05.2013 20:34
Super aż ślinka cieknie ;)
Renata9 14.05.2013 20:32
pyszne rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak