Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna filet 4-5 sztuk
smietana 18% 200 ml
Musztarda rosyjska Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna zapiekana w sosie śmietanowym.

Rybę kroimy na spore kawałki - ok. 3-4 powinny wyjść z jednego fileta.
Solimy rybę i pieprzymy. Kładziemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.

Śmietanę mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę.

Całość posypujemy oregano i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut do temp. 180 stopni.

Podajemy z lekką sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 24.01.2014 15:31
Lubię takie smaki :)
Klausia 02.12.2013 13:06
taka rybka by mi na pewno smakowała :)
Kasia36 03.11.2013 23:29
Smacznie wygląda
Wojt@s
Wojt@s 19.09.2013 09:05
nieźle - muszę spróbować
olkaaa 13.06.2013 07:52
jeszcze nie jadłam
rutynka 21.05.2013 15:58
pyszna rybka!:)
aisza1 20.05.2013 09:51
bardzo smaczna zapiekanka
Magda24 15.05.2013 14:25
tak podana ryba jest pyszna, też tak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak