Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEPRZOWINA W MAŚLANCE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 0,2 litra
wieprzowina 40 dag
cebula biała 2 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
imbir
sól do smaku
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: WIEPRZOWINA W MAŚLANCE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wieprzowinę pokroić jak na gulasz, zalać maślanką, posolić i gotować pod przykryciem do czasu aż płyn wyparuje. jeszcze 10 minut. Sos powinien wyparować, a mięso zrumienić
Krok 1 - WIEPRZOWINA W MAŚLANCE foto
2
Cebulę pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać roztarty czosnek, imbir i koncentrat pomidorowy. Podlać 3 łyżkami wody i wszystko razem podgotować. Gdy mięso będzie już miękkie dodać do sosu imbirowego i poddusić
Krok 2 - WIEPRZOWINA W MAŚLANCE foto
3
Gulasz w tej postaci jest bardzo soczysty i aromatyczny.
Krok 3 - WIEPRZOWINA W MAŚLANCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 15.05.2013 21:40
pyszna na obiad
dianix 15.05.2013 20:40
świetnie przygotowane mięsko
idealme 15.05.2013 20:24
super przepis ! ;)
Gracer 15.05.2013 20:14
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak