Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki faszerowane w curry
Kroki postępowania
Mięso pokroić w małą kostkę. Wymieszać z 2 łyżkami startego sera, pokrojoną w kostkę cebulą, papryką ostrą, kolendrą, solą i pieprzem.
makaron muszle | 20 szt |
ser żółty | 50 g |
schab bez kości | 150 g |
cebula | 1 średnia |
mieszanka chińska | 0,5 opakowania |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
ziele angielskie | 2 kulki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
Kolendra cała Prymat | |
Szafran nitki Prymat | odrobina |
tapioka | 1 łyżka |
anyż | 2 gwiazdki |
sos sojowy | 1 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki |
śmietana kremówka | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: