Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa gotowanego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowane mięso z rosołu 80 dag
cebula 1 szt
marchew z rosołu 1 szt
pietruszka z rosołu 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka płaska
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa gotowanego

Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy w maszynce, dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, rozmącone jajka i doprawiamy do smaku przyprawami.Dokładnie mieszamy. Z otrzymanej masy formujemy wałek. Folię aluminiową natłuszczamy masłem i szczelnie owijamy nią przygotowany "mięsny wałek". Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy 0,25-0,5 szklanki wody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 30-45 min. Po wyjęciu z piekarnika roladę odstawiamy do całkowitego wystudzenia, zimną wyjmujemy z folii i kroimy po schłodzeniu w lodówce - idealna jako zimna przekąska lub wędlina do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak