Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe paszteciki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
pieczarki 500 gram
cebula 3 sztuki
czubrica
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe paszteciki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy na odrobinie oleju. Następnie kroimy na piórka cebulę. Całość smażymy aż do miękkości.
Krok 1 - Grzybowe paszteciki w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie kroimy na paski 3:5. następnie nakładamy farsz i zawijamy. Układamy je na blachę do pieczenie i wkładamy do piekarnika rozgrzanego 175C na ok 25 min.
Krok 2 - Grzybowe paszteciki w cieście francuskim foto
3
Zarumienione paszteciki wykładamy i możemy zjeść je z ulubionym sosem.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Grzybowe paszteciki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.05.2013 12:21
superowe do barszczu
Piotr-21 08.05.2013 12:01
do barszczu jak znalazł
Barbara/zuza22_85 08.05.2013 11:51
bardzo dobre
msmors 08.05.2013 11:29
super pomysł
reniatka 08.05.2013 11:22
fajne te pazzteciki
Janina 08.05.2013 11:22
Fajny pomysł
halina17 08.05.2013 10:53
Dobry pomysł na paszteciki w cieście francuskim.
Pusia 08.05.2013 09:58
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak