Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki dag 40
spirytus
mleko szklanka 1/2
cukier kryształ łyżka 4
budyń czekoladowy 2
masło dag 25
czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 1
masło dag 15
dżem z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynkowiec

Upiec jasny biszkopt i przekrój na dwa placki. rodzynki moczyć w spirytusie. Postawić na noc. następnie rodzynki odsączyć. Alkohol zachować.
MASA BUDYNIOWA
WYKONANIE:
1. Ugotować budyń na mleku z cukrem.
2. Masło utrzeć.
3. Do masła stopniowo dodać przestudzony budyń.
MASA CZEKOLADOWA Z RODZYNKAMI
WYKONANIE:
1. Masło ugrzać i rozpuścić w nim czekoladę mleczną i gorzką.
2. Dodać odsączone rodzynki i połowę alkoholu
WYKONANIE PLACKA:
1. Jedną część biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki.
2. Przełożyć połową masy budyniowej.
3. Przykryć druga połową ciasta i skropić drugą połową alkoholu z rodzynek.
4. Równo nałożyć drugą część masy budyniowej.
5. Po przestudzeniu wyłożyć masę z rodzynkami na masę budyniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak