Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z mozzarella

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper 1 pęczek
szczypior 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
kulki mozzarelli 5 sztuk
mięso mielone wołowe 70 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z mozzarella

Kroki postępowania

1
Do miski wykładamy mięso. Dodajemy bułkę tartą. następnie dodajemy jajka, sol, pieprz. Mieszamy.
Krok 1 - Mielone z mozzarella foto
2
Formujemy kotlety.

Natkę, koper, szczypior płuczemy, drobno kroimy.
Krok 2 - Mielone z mozzarella foto
3
Na koniec wykłądamy na kotlety na srodek po kulce mozzarelli, dodajemy trochę natki, szczypioru, kopru. Sklejamy mięso formując roladkę.

Obtaczamy w bułce. Smażymy na tłuszczu z każdej strony.
Krok 3 - Mielone z mozzarella foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.06.2013 08:14
Świetny pomysł :)
miki47 22.05.2013 16:40
bardzo znakomity przepis
Konczi 22.05.2013 16:38
bardzo lubię, często robię podobne
Megg 22.05.2013 16:25
pyszne danie :)
Zdzisław 22.05.2013 15:03
takie mielone to zjem ze smakiem
Lampencjo 22.05.2013 14:53
wyglądają rewelacyjnie
beniaminek 22.05.2013 14:38
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak