Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY Z JABŁKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki czerwone 4 szt.
wywar warzywny 2 litry
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
zimniaki
koperek
wino czerwone 50 ml
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY Z JABŁKAMI

Wykonanie:
Umyte i obrane buraki i jabłka zetrzeć na tarce, poddusić na tłuszczu, posypać mąką i zalać wywarem. Ugotować do miękkości, dolać wino, odstawić i podać z duszonymi ziemniakami z koperkiem. Można zaciągnąć śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.05.2013 19:56
pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak