Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z gotowaną wołowiną i cebulką
Kroki postępowania
Wlewać średniej pojemności chochelkę ciasta i obracając patelnią rozprowadzać je po całym dnie .
Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia
mąka | 6 łyżek czubatych |
jajko | 3 sztuki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
mleko | 1/2 szklanki |
woda gazowana | 1/4 szklanki |
sól do smaku | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
natka pietruszki | 4 łyżki |
pieprz mielonydo smaku | 1 szczypta |
majeranek do smaku | 1 szczypta |
olej do smażenia | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana do panierowa | 1/3 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
mięso mielone wołowe | 6 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: