Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pastą jajeczną w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 12 plastrów
szczypiorek 1 łyżka
koperek 1,5 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
woda 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 4 szt
serek homogenizowany 1 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pastą jajeczną w galarecie

Zagotować wodę z kostką ( chyba że ktoś ma rosół), rozpuścić żelatynę i odstawić do przestygnięcia.
Jajka pokroić drobno, dodać sól, pieprz, posiekane szczypiorki, pietruszkę, koperek, majonez i serek. Całość dokładnie wymieszać.
Pastę układać na plastrach wędliny i zwijać w roladkę.
Ułożyć wszystkie w naczyniu.
Całość zalać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki.
Po zastygnięciu wykroić każdą roladkę osobno.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 02.02.2014 08:37
bardzo ciekawe ;)
agnieszka214 24.07.2013 20:26
super wygladaja
caralajna 05.06.2013 18:19
pięknie wygląda, elegancko
Ada-Gaba 05.06.2013 13:35
pięknie podane, brawo
malaczarna23 31.05.2013 07:13
super pomysł,muszą być przepyszne
migotka28 23.05.2013 17:32
ale super pomysł
bogusia19 23.05.2013 11:37
pieknie wyglądają
paulina2157 23.05.2013 11:25
fajny farsz w jajakach i fajnie podane z tą galaretką
Luka Li 23.05.2013 11:23
Super pomysł!
dodi 23.05.2013 11:04
kusząca propozycja
dianix 23.05.2013 11:03
bardzo fajny pomysł z tą galaretą, wyglądają smacznie i pewnie każdy by się skusił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak