Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 sztuka
roszponka
pestki dyni
ocet balsamiczny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraka

Buraka ugotować do miękkości, obrać ze skóry i pokroić na cienkie plasterki.
Na talerzu ułożyć roszponkę, a następnie plasterki buraka.
Pestki z dyni uprażyć na patelni i posypać buraki.
Z oliwy, octu, soli i pieprzu przygotować sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki, polać przygotowane carpaccio.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 17.06.2013 18:41
ooo jakaś nowość..
Megg 23.05.2013 14:32
przepyszne!!!
Lampencjo 23.05.2013 13:25
super pomysł
nogawkuchni 23.05.2013 12:16
Nigdy nie jadłam jeszcze buraka w takiej wersji,formie,ale Twoje wykonanie kusi do spróbowania owej smakowitości,świetny przepis,zdrowe danie,a do tego z pewnością smaczne.
David 23.05.2013 12:16
uwielbiam takie z buraczków, pycha
idealme 23.05.2013 12:09
wygląda bardzo smacznie!
Laila2786 23.05.2013 11:52
pięknie wygląda i zapewne bardzo smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak