Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa biało-zielona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler kawalek
por kawalek
kalafior 200 g
zielony groszek 200 g
brokuły 300 g
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
smietana 18%

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa biało-zielona

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por oczyścić i pokroić. Zalać warzywa wodą i zagotować. W międzyczasie różyczki kalafiora i brokułu oczyścić i podzielić na mniejsze części.
Krok 1 - Zupa biało-zielona foto
2
Kalafior i groszek wrzucić do zupy. Wsypać odrobinę soli i gotować ok. 15 minut.
Krok 2 - Zupa biało-zielona foto
3
Po tym czasie dodać brokuł i gotować jeszcze 5 minut.
Krok 3 - Zupa biało-zielona foto
4
Gdy wszystkie warzywa są już miękkie dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną gorącej zupy.
Krok 4 - Zupa biało-zielona foto
5
Dodać łyżkę suszonego koperku, pieprz, ewentualnie doprawić do smaku solą.
Krok 5 - Zupa biało-zielona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.02.2014 14:21
Bardzo lubię takie "konkretne" zupy :)
Bernadeta1 16.09.2013 10:18
z takich jarzynek na pewno smaczna
Dorota59 31.05.2013 22:42
bardzo fajna
pierniczkowo 25.05.2013 09:35
bardzo lubię takie zupy :)
caralajna 25.05.2013 08:14
pyszna zupa
gosia561 24.05.2013 23:43
fajna sałatka
jasiek 24.05.2013 22:46
ale smaczna
beniaminek 24.05.2013 22:41
fajne danie
kokoszka
kokoszka 24.05.2013 21:20
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak