Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka czerwona na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka czerwona 1 puszka
kiełbasa śląska 1 szt
papryczka chilli 1 szt
natka pietruszki
przecier pomidorowy łyżeczka
woda 100-150 ml
sos chili (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka czerwona na ostro

Kroki postępowania

1
Kiełbaskę kroimy w kostkę, papryczkę oczyszczamy z nasion i drobno kroimy, natkę płuczemy i siekamy dość drobno.
Krok 1 - Fasolka czerwona na ostro foto
2
Czerwoną fasolę wyciągamy z puszki przepłukujemy, wrzucamy do woka i podsmażamy następnie zalewamy około 100 ml wody, dusimy przez kilka chwil, Do fasoli dodajemy sos chilli
Krok 2 - Fasolka czerwona na ostro foto
3
dodajemy koncentrat pomidory
Krok 3 - Fasolka czerwona na ostro foto
4
oraz pokrojona kiełbaskę, papryczkę chilli wszystko razem podduszamy do odparowania wody
Krok 4 - Fasolka czerwona na ostro foto
5
dodajemy posiekaną natkę (pozostawiając część do posypania), mieszamy. Podajemy na gorąco
Krok 5 - Fasolka czerwona na ostro foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.05.2013 13:57
Bardzo fajna :-)
teresa18 25.05.2013 19:43
świetnie że na ostro
joanna30 25.05.2013 13:34
To coś dla mnie :)
Botwinka 25.05.2013 09:01
bardzo fajny pomysł
Cranberry 24.05.2013 22:46
pyszna kolacja :)
Renata9 24.05.2013 22:45
pyszna fasolka
beniaminek 24.05.2013 22:41
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak