Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 450 g
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle.

Fasolkę gotuję,aż będzie miękka w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy kucharek.Ugotowaną fasolkę odcedzam na sitku.Masło roztapiam na patelni i gdy się rozpuści dodaję do niego bułkę tartą.Wszystko przez moment podgrzewam na niedużym płomieniu do połączenia się składników soląc odrobinę całość w międzyczasie.Fasolkę przekładam do talerza i polewam ją rozpuszczonym masłem z tartą bułką.
Owa fasolka była propozycją na kolację.Dość lekki i wcale nie bardzo kaloryczny posiłek,a z pewnością zaspokoi głód.Fasolka sama w sobie ma niedużo kalorii,a posiada jako warzywo wiele witamin,także nawet taki drobny grzeszek w postaci polewki z masła i bułki nie powinien bardzo obciążyć naszego sumienia i przede wszystkim naruszyć figury.Zwłaszcza,gdy nie zjemy owej kolacji zbyt późno,a po niej jeszcze zaserwujemy sobie solidny spacer.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.05.2013 07:21
Pyszności na talerzu :)
miki47 25.05.2013 18:39
znakomity przepis
leonowie 25.05.2013 18:12
uniwersalny i pyszny dodatek do obiadów:)
Megg 25.05.2013 17:03
też taką robię, pycha :)
joanna__s 25.05.2013 16:25
Już się nie mogę doczekać młodej fasolki. Uwielbiam taką.
IwonaDD 25.05.2013 16:16
też tak robię,pyszna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak